Önkéntes szemétgyűjtés volt Izsákon

Csoportkép

Önkéntes szemétgyűjtési akcióra gyülekeztek 2017. március 25-én reggel a Fogathajtó pályánál a környezetükre igényes izsákiak. Hat évvel ezelőtt, a Tegyünk Izsákért Egyesület kezdeményezésére elindult tavaszi nagytakarításon az egyesület tagjain túl a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai, a Futóhomok Természetvédelmi Egyesület aktivistái és a helyi civil közösségek tagjai, benne sok fiatallal, vettek részt.

A “Föld órája” (március utolsó szombatja) akcióhoz igazított szemétgyűjtés, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Kiskunsági Nemzeti Park város felőli részétől a Madárvártáig, a túraútvonalak Izsákot érintő része, a tájékozódási futóbajnokságok megrendezésére igénybe vett terület (Vadas), valamint a Kolon Kupa Futóverseny külterületi útvonalának megtisztítására irányult.

A lelkes természetvédők mintegy másfél tonnányi szemetet gyűjtöttek össze a leglátogatottabb területekről. A szemételhelyezés költségeit Izsák Város Önkormányzata vállalta.

Jó érzés tisztának látni környezetünket, de sajnos felelőtlen polgártársaink újra és újra gondoskodnak róla, hogy legyen dolguk a természetvédőknek!

írta: Faragó Gábor, Tegyünk Együtt Izsákért

forrás: http://vira.hu/esemeny/2017/03/25/onkentes-szemetgyujtes-izsakon/

képek: https://photos.google.com/share/AF1QipNiyqU7EisPDBZCkp3N76Ohc5zw8uuDBgag...